Ovo su bolje kremsnite nego u slasticarni probajte napraviti i bicete zadovoljni vjerujte mi!
POTREBNI SASTOJCI:
1 lisnato tjesto
Priprema: Razvaljajte lisnato tjesto i ispecite ga u onoj tepsiji u kojoj cete praviti kremsnite razvaljajte ga malo vece posto se lisnato malo stisne kada se ispece.Ostavite da se ohladi..
ZA FIL
2 i pol litre mlijeka
3 pudinga od vanilije od 37 gr
350 gr secera
200 grama brasna ostrog
6 jaja
2 vanil secera
1 litra vrhnja za slag
PRIPREMA: U jednu serpu stavite 2 l mljeka, secer i vanil secer ostavite neka prokuha, ostatak mljeka izmjesajte sa pudingom, brasnom i žumancima u glatku smjesu smanjite vatru i ulijte pripremljenu smjesu i kuhajte do određene gustine pogledajte u videu, smaknite sa vatre i na brzinu istucite bjelanjke u cvrst snjeg i lagano ih umjesajte u smjesu ne vracajte na vatru, kada ste polagano sjedinili bjelanjke dodajte 3 kuharske zlice istucenog slatkog vrhnja
U tepsiju ulijte 100 ml hladne vode i smjesu sipajte u tepsiju i odozgo stavite peceno lisnato tjesto koje okrenite obrnuto nego ste ga pekli sto je dole kada se peklo to neka bude gore 😊pritisnite malo dlanovima i ostavite da se ohladi kad se ohladi stavite ga preko noci u frizider.Izvadite ga iz frizidera predite nozom po rubovima tepsije da ga odvojite od tepsije i okrenite na vecu tacnu...pogledaj video,kada ste to uradili stavite ostatak istucenog slatkog vrhnja poravnajte i prelite glazurom...
ZA GLAZURU:
100 gr cokolade za kuhanje,100 gr margarina, 3 zlice ulja
PRIPREMA GLAZURE: Na pari ili peci lagano otopite 100 gr cokolade za kuhanje i 100 gr margarina kad se otopilo maknite sa vatre dodajte 3 zlice ulja sjedinite i prelite preko tucenog slatkog vrhnja.Treba ponovo da odstoji barem 4 sata najmanje tada mozete rezati i posluziti.....Prijatno!
Tepsija bi mogla biti 3o× 3o cm ili malo veca ili dvije manje to nije toliko bitno zavisi koliko visoke kremsnite zelite
Pogledaj video......https://youtu.be/q4NxAxdL3N0
Nema komentara:
Objavi komentar