Ovaj recept je star vise od 60 godina i tako je zapisan a vjerujte da je kolac odličan!
BISKVIT
150 gr maslaca ili margarina
250 grama sitnog secera
2 zlice mljeka
180 grama brasna
6 bjelanjaka
PRIPREMA: Maslac izmjesajte mikserom polako dodavajte secer i dobro izradite pa dodajte brasno, mljeko i istučeni snjeg od bjelanjaka sipajte u tepsiju pecite pa cackalicom provjerite dali je pecen i ostavite ga da se ohladi pa ga prelijte glazurom.
GLAZURA
100 gr cokolade
100 gr maslaca
PRIPREMA:U posudu stavite cokoladu izlomljenu na male komadice, maslac na listice i secer koji ste prosijali kroz sito da nema grudvica palagano otopite mjesajuci na pari ili na peci da dobije glatku teksturu i prelite preko kolaca.
Pogledaj video: https://youtu.be/7H-XnFLhIA8
Nema komentara:
Objavi komentar