DOMACA TJESTENINA, REZANCI ZA SUPU, SIROKI REZANCI I TARANA
Potrebno je:
2oo gr Ostrog brasna
4 zumanca
Nemoze se tocno odrediti koliko brasna to zavisi od velicine zumanaca pa dodajte brasna po potrebi..
Napravite svojoj porodici ovu domacu tjesteninu!
Priprema: U posudu stavite brasno napravite rupicu i stavite zumanca zamesite cvrsto testo pa ga stavite na radnu povrsinu ili stolnjak jos mesite da dobijete glatko testo.
Ako imate masinu za rezance sluzite se sa njome a ako nemate.... oklagijom tanko razvaljajte testo isjecite ga na trake i ostavite da se osusi, tada stavite nekoliko traka jednu na drugu i sjecite sitno...pa razbacajte po stolnjaku da se osusi tako isto radite sa sirokim rezancima i taranom.
Pogledaj video.....
https://youtu.be/wntxcbuNf2s
Nema komentara:
Objavi komentar