DOMACA TJESTENINA, REZANCI ZA SUPU, SIROKI REZANCI I TARANA
Potrebno je:
2oo gr Ostrog brasna
4 zumanca
Nemoze se tocno odrediti koliko brasna to zavisi od velicine zumanaca pa dodajte brasna po potrebi..
Napravite svojoj porodici ovu domacu tjesteninu!
Priprema: U posudu stavite brasno napravite rupicu i stavite zumanca zamesite cvrsto testo pa ga stavite na radnu povrsinu ili stolnjak jos mesite da dobijete glatko testo.
Ako imate masinu za rezance sluzite se sa njome a ako nemate.... oklagijom tanko razvaljajte testo isjecite ga na trake i ostavite da se osusi, tada stavite nekoliko traka jednu na drugu i sjecite sitno...pa razbacajte po stolnjaku da se osusi tako isto radite sa sirokim rezancima i taranom.
Pogledaj video.....
https://youtu.be/wntxcbuNf2s
ponedjeljak, 14. svibnja 2018.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
LEDENA BRZA KREMASTA TORTA, BEZ ŠECERA I MARGARINA NE PEČE SE kremasta torta topi...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5mfgFt-p_gX87AS1x8MlmRLM92_YdIk9ioJi-PvD6WhZMooApW7PEmnpE-g6QQQ_YfaECERLMVLkwjvVaAWNly-IhpfY5R88nUJqYD5RI4U-cqQ_dc2Kmh4pTtd7b2WpaDM1t0iMLmR0/s640/IMG_20190308_112204.jpg)
-
Posna dinstana heljda ili hajdinska kasa! Pola kg. Hajdinske kase 1 dl ulja 1 mala kasika soli Vode po potrebi a moze umjesto vo...
Nema komentara:
Objavi komentar