subota, 25. kolovoza 2018.

    VOCNA TORTA SA OKUSOM 2 COKOLADE....ODLICNA.. NE PECE                                         SE... NO BAKE



Napravite ovu odlicnu tortu sa okusom 2 čokolade i visanja ja sam je kreirala recept je moj nigdje ovakvu necete naci vjerujte mi na riječ.Veliki pozdrav!




Podloga:
150 gr mlevenog plazma keksa
2 kasike mlevenih lesnjaka
100 gr putera (maslaca)
1 kasika arome po zelji
1 kasika mleka



PRIPREMA PODLOGE
Stavite keks u jenu posudu dodajte mljevene lesnjake pa promesajte, lagano otopite putar pa dodajte u keks, dodajte jednu kasiku mleka ja sam dodala 1 kasiku moje domace visnjovace a vi dodajte aromu po zelji ili jednostavno stavite 2 kasike mleka sve zamesite i rasporedite na dno kalupa za torte koji ste predhodno dobro namazali puterom i posuli mlevenim keksom ili mlevenim lesnjacima.. kalup je promjera 24 cm Pa stavite u frizider da se stegne..




POTREBNO JE
200 ml slatke pavlake
200 gr bele cokolade

PRIPREMA 2
Stavite u jednu šerpu slatku pavlaku i u nju na sitnije komade izlomite cokoladu pa na laganoj vatri sve topite neprestalno mesajuci dok ne dobijete glatku smesu...ne smije prokipjeti,ohladite do pola pa sipajte na podlogu i stavite u zamrzivac na sat vremena da se stegne...

POZREBNO JE
700 gr kompota od visanja
3 kasike gustina
5 kasika soka od visanja


PRIPREMA 3
U jednu serpu  stavite kompot od visanja ili svoje visnje iz zamrzivaca (u mom slucaju su visnje iz zamrzivača)gustin i sok od visanja sjedinite dodajte u visnje i polako kuhajte dok se ne zgusne pa prohladite do pola izvadite kalup iz zamrzivaca i raspiredite  dobivenu smesu od visanja i stavite u frizider..

POTREBNO JE
250 GR mascarpone sira ili bilo kojeg drugog neutralnog sira
120 gr secera u prahu
2 kuharske kasike kisele pavlake
200 ml slatke pavlake




PRIPREMA 4
Sir, secer i kiselu pavlaku izmesajte sa mikserom,posebno izradite  slatku pavlaku pa sjedinite lagano kutlacom sa sa smesom od sira izvadite kalup iz frizidera i rasporedite po visnjama pa ponovo vratite u frizider....

POTREBNO JE
300 ml slatke pavlake
300 čokolade za kuvanje

Priprema 5
U jednu šerpu stavite  slatku pavlaku pa u nju izlomite na manje komade cokoladu za kuvanje i na lagano otopite stalno mesajuci dok ne dobijete glatku i ujednacenu smesu nesmije prokipjeti, (postupak je isti ko u prvom delu sa belom čokoladom)prohladite do pola pa izvadite kalup iz frizidera i sipajte na smesu od sira...vratite tortu u frizider i ostavite je preko noci pa je izvadite odstranite obruc kalupa i ukrasite je sa slakom pavlakom po želji. Ja  sam moju kao sto vidite tako ukrasila.Napravite ovu tortu i vjerujte mi odlicna je...ovo je moj izum i rad ovakvu jos nigdje na internetu nisam vidjela....Prijatno!!

Pogledaj video....https://youtu.be/sNMzd4surc0


Nema komentara:

Objavi komentar

LEDENA BRZA KREMASTA TORTA,  BEZ  ŠECERA I MARGARINA                                               NE PEČE SE  kremasta torta  topi...