četvrtak, 5. travnja 2018.

SACHER TORTA

Potrebno je:
6 jaja
12O grama maslaca
150  grama cokokade za kuhanje
150  grama kristal secera
150  grama glatkog brasna
1prasak za pecivo
Priprema:
Biskvit..
Umutite maslac sa secerom dodajte otopljenu cokoladu mesajte mikserom dodavajuci jedan po jedan zumanac, posebno izradite belanjke, dodavajte malo belanjaka i brasno pomjesanog sa praskom za pecivo dok ne sjedinite sve sastojke.. sipajte u kalup za torte i pecite, vrucu tortu izvadite iz kalupa okrenite je i ostavite da se odladi biskvit  sjecite u tri djela.



Za namakanje biskvita
5o mililitara mlijeka
2 kasike ruma ili soka od narandze

Za nadjev
300 grama marnelade od marelice
2 kasika soka od narandze
1 kasika ruma

Glazura
200 grama cokolade za kuhanje
3 kasike mlijeka
120 grama maslaca
Pecite na temperaturi 18o c oko 45 minuta.





Za namakanje biskvita:
Izmesajte mlijeko i rum

Za nadjev:
Marmelade od marelice pomjesajte sa sokom od
narandze i rumom pa polako zagrijte nesmije da zavri, time filujete tortu

Za glazuru:
Cokoladu za kuhanje izlomite na manje komade dodajte mlijeko  i maslac lagano otopite na pari i prelite gotovu tortu.

Pogledaj video...

https://youtu.be/la9rmgq_huk

4 komentara:

LEDENA BRZA KREMASTA TORTA,  BEZ  ŠECERA I MARGARINA                                               NE PEČE SE  kremasta torta  topi...