srijeda, 4. travnja 2018.

           ROLADA JUGOSLAVIJA IZ MOJE BILJEZNICE




Za biskvit:
8 jaja
8 kasika secera
8 kasika brasna
4 kasike mljevenih oraha
2 kasika kakava
Mjesajte zutanjke sa secerom, posebno izradite bjelanjke sjedinite i podjelite smjesu u dva dijela u jedan dio dodajte kakao i orahe
U tepsiju sipajte zuti pa tamni dio, pecite na 18o stupnjeva c oko 25 minuta.Kad je pecena preokrenute je na cistu  krpu zarolajte
i ostavite da se ohladi.

Krema:
Pola litre mlijeka
6 kasika secera
2 vanil secera
2 kasike brasna,2 kasike gustina
1 margarin

Priprema: Zakuhajte mlijeko sa secerom i vanil secerom, ostavite malo mlijeka u njega dodajte brasno i gustin izmutite i sipajte u zavrelo mlijeko kuhajte polako do odredjene gustine, ohladite kremu i dodajte margarin.
Odmotajte roladu rasporedite kremu i  polako zarolajte, ukrasite po zelji.



Pogledaj video.....



Nema komentara:

Objavi komentar

LEDENA BRZA KREMASTA TORTA,  BEZ  ŠECERA I MARGARINA                                               NE PEČE SE  kremasta torta  topi...