SACHER TORTA
6 jaja
12O grama maslaca
150 grama cokokade za kuhanje
150 grama kristal secera
150 grama glatkog brasna
1prasak za pecivo
Priprema:
Biskvit..
Umutite maslac sa secerom dodajte otopljenu cokoladu mesajte mikserom dodavajuci jedan po jedan zumanac, posebno izradite belanjke, dodavajte malo belanjaka i brasno pomjesanog sa praskom za pecivo dok ne sjedinite sve sastojke.. sipajte u kalup za torte i pecite, vrucu tortu izvadite iz kalupa okrenite je i ostavite da se odladi biskvit sjecite u tri djela.
Za namakanje biskvita
5o mililitara mlijeka
2 kasike ruma ili soka od narandze
Za nadjev
300 grama marnelade od marelice
2 kasika soka od narandze
1 kasika ruma
Glazura
200 grama cokolade za kuhanje
3 kasike mlijeka
120 grama maslaca
Pecite na temperaturi 18o c oko 45 minuta.
Za namakanje biskvita:
Izmesajte mlijeko i rum
Za nadjev:
Marmelade od marelice pomjesajte sa sokom od
narandze i rumom pa polako zagrijte nesmije da zavri, time filujete tortu
Za glazuru:
Cokoladu za kuhanje izlomite na manje komade dodajte mlijeko i maslac lagano otopite na pari i prelite gotovu tortu.
Pogledaj video...
https://youtu.be/la9rmgq_huk
Divna torta!Srdačan pozdrav 🙋♂️❤💞💗
OdgovoriIzbrišiHvala Zeljka, pozdrav i tebi
Izbrišibravo sjajna je
OdgovoriIzbrišiHvala vam puno Bako ❤
Izbriši